Pesta porcină se extinde în estul ţării. Noi focare au fost găsite în judeţele Galaţi şi Brăila

1 august 2019, 20:40

În localitatea de frontieră Oancea, două ferme au fost lovite de pestă. Una dintre ele aparține chiar familiei medicului veterinar din localitate.

Nici la ferma alăturată situația nu este mai bună. În ciuda măsurilor de perevenţie, luate încă de anul trecut, contaminarea nu a putut fi evitată.

Autoritățile locale au decis ca, în cel mult 60 de zile, vânătorii să ucidă în zona focarului toți mistreții care pot transmite virusul, iar pe granița cu Republica Moldova să fie ajutați de polițiștii de frontieră.

Din păcate, nu este cea mai bună perioadă pentru vânat, deoarece sălbăticiunile migrează rapid către câmpurile cu porumb și sunt aproape imposibil de găsit.

În Galați, în acest moment sunt 11 focare active și există încă 5 noi suspiciuni. Nu e de mirare că au fost luate măsuri și mai dure. Pentru cei care nu respectă regulile sanitar-veterinare, amenzile ajung la 3200 de lei.

Și în județul Brăila a fost depistat virusul pestei într-o fermă din orașul Însurăței și a început deja sacrificarea celor 3300 de animale.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă