Pesta porcină lovește Grădina Zoologică de la Galați. Autoritățile au decis uciderea preventivă a 21 de porci vietnamezi

14 august 2019, 12:51

De săptămâna trecută, unele exemplare au început să dea semne de slăbiciune. Îngrijitorii au avut bănuieli încă de atunci că ar putea fi bolnave de pestă porcină. Analizele de laborator au confirmat virusul la un porc vietnamez . Astfel, după primirea confirmării, autoritățile au decis uciderea preventivă a celor 21 de porci vietnamezi.

De asemenea, va fi ucis și singurul porc mistreț al grădinii zoologice.

Cel mai probabil virusul a ajuns în incinta din pădurea Gârbovele aflată în apropiere. În urmă cu o lună, în pădurea Gârboavele a fost descoperit un mistreț mort și nu este exclus ca din acest motiv pesta porcină să fi ajuns și în parcul zoo.

Totodată, autoritățile au primit confirmarea și pentru un nou focar in satul Traian, comuna Braniștea, unde, de asemenea, vor fi uciși toți porcii.

Vizitatorii au fost informați că în grădina zoologică este pestă porcină. La intrare au fost amplasate covoare stropite cu dezinfectant, iar zona în care se aflau porcii a fost închisă.

Porcii mistreți sunt primii care răspândesc boala. Iar în această perioada au migrat din pădure pe ogoarele oamenilor și sunt foarte greu de prins.

În acest moment, în județul Galați există 30 de focare active de pestă porcină. Medicii veterinari au eutanasiat până acum sute de animale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă