Pesta porcină, confirmată la o fermă din Brăila, cea mai mare din România și a doua din Europa. 140 de mii de porci vor fi sacrificați

25 august 2018, 13:59

Probele luate de la ferma din Gropeni și trimise spre analiză la București au confirmat cel mai crunt scenariu: pesta porcină a ajuns într-una dintre cele mai mari ferme din țară. Toate cele 140 de mii de animale trebuie sacrificate.

Eutanasierea va începe abia luni, pentru că e nevoie de pregătiri pentru sacrificarea unui număr atât de mare de animale.

Ieri a început sacrificarea a peste 35 de mii de porci dintr-un alt complex zootehnic din județul Brăila, de la Tichilești. Ambele ferme foloseau apă din Dunăre și astfel virusul ar fi ajuns la porci. În urmă cu câteva săptămâni, mai mulți turiști au filmat în Deltă imagini cu carcase de porc plutind.

La ferma de la Tichilești lucrau 150 de oameni, care vor rămâne fără locuri de muncă. La fel s-ar put a întâmpla și cu cei de la complexul din Gropeni.

Ministrul Agriculturii a anunțat că a cerut ajutorul unor experți de la Uniunea Europeană pentru a preveni extinderea pestei porcine.

Peste 150 de mii de porci au fost omorâți până acum în 156 de localități din cele 10 județe unde a fost confirmată pesta porcină. Cifra se va dubla când vor fi sacrificate și porcinele din ferma de la Gropeni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă