Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: Nu s-a ajuns la niciun acord cu Turcia privind exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră

Razboi in Ucraina. Blocada cerealelor
Razboi in Ucraina. Blocada cerealelor
9 iunie 2022, 14:03

Turcia a făcut presiuni pentru un acord între Rusia și Ucraina care să atenueze criza alimentară globală prin negocierea unui pasaj de trecere sigur pentru cerealele blocate în porturile Mării Negre.

Eforturile Ankarei au întâmpinat rezistență din partea ambelor părți: Ucraina afirmă că Rusia impune condiții nerezonabile, iar Kremlinul susține că transportul depinde de încetarea sancțiunilor.

Miercuri, într-o conferință de presă alături de omologul său rus, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a declarat că planul ONU de a reporni exporturile de cereale ucrainene de-a lungul unui coridor maritim este „rezonabil” și necesită mai multe discuții cu Moscova și Kiev pentru a asigura siguranța navelor.

Peskov le-a mai spus reporterilor că Rusia nu se așteaptă ca Gazprom să taie aprovizionarea cu gaze și altor clienți europeni, adăugând că schema sa de a-i face pe cumpărători să-și plătească gazul în ruble funcționează conform planului.

VEZI ȘI:

VIDEO Un jurnalist ucrainean l-a înfruntat pe Lavrov în Turcia: În afară de cereale, ce alte bunuri ați furat din Ucraina și cui le-ați vândut?

Blocaj în privința cerealelor din Ucraina. Kievul se teme că, după înlăturarea minelor, rușii vor porni ofensiva asupra portului Odesa

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite