Pescadorul dispărut în Marea Neagră a fost găsit scufundat la 21 de metri adâncime, la est de Chituc

22 mai 2021, 20:38

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă și două mijloace de mobilitate navală au localizat epava la aproximativ 10 km est de Chituc.

Cinci oameni erau la bord. Trei dintre membrii echipajului au fost găsiți la scurt timp de la dispariția pescadorului, dar fără viață. Trupurile le-au fost aduse de valuri la mal, la Gura Portiţei.

Ceilalți doi sunt dați dispăruți.

Pescadorul plecase în larg din portul Midia pe 14 mai. Împreună cu o altă ambarcațiune similară urma să ajungă la Gura Portiței pentru a pescui rapană, o specie de melci marini, foarte apreciată în localurile cu specific pescăresc.

Doar unul dintre pescadoare a ajuns la cheu, ieri. Al doilea a dat un ultim semnal pe 16 mai, puţin după ora 18.00 şi de atunci nu s-a mai știut nimic.

Dimineaţă, când nu au mai putut lua legătura cu echipajul, s-a dat alarma la 112.

Specialiştii bănuiesc că pescadorul a fost prea încărcat cu rapanele pe care le-a recoltat în zona de coastă. O manevră greșită i-ar fi pus în pericol, iar efectul a fost atât de rapid încât nu au mai putut transmite nici măcar un mesaj SOS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite