PERU | Număr record de decese asociate COVID-19

Peru coronavirus
Peru coronavirus
19 aprilie 2021, 11:24

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în precedentele 24 de ore au fost raportate 433 de decese, numărul lor total ajungând la 57.230 în 13 luni de epidemie.

Cel mai ridicat bilanţ zilnic anterior a fost de 384 de decese, înregistrat la 10 aprilie.

Într-o ţară cu 33 milioane de locuitori, bilanţul infectărilor este de 1.704.757, dintre care 7.131 consemnate în precedentele 24 de ore.

Peru traversează un al doilea val de epidemie, care solicită la maximum capacităţile de primire ale spitalelor. În acest moment sunt internaţi aproximativ 15.000 de pacienţi cu COVID-19, dintre care peste 2.600 la terapie intensivă.

Spitalele se confruntă tot mai mult cu un deficit de aprovizionare cu oxigen medical, în timp ce campania de vaccinare avansează lent.

Ministrul sănătăţii, Oscar Ugarte, a precizat că la Lima 40% dintre contaminări sunt provocate de varianta braziliană a coronavirusului.

Guvernul a impus din nou, începând de duminica viitoare, 25 aprilie, un lockdown în zilele de duminică în capitală şi în 41 din cele 96 de provincii, mai ales în regiunea andină şi pe coasta Pacificului.

Această interdicţie de circulaţie fusese impusă în martie şi ridicată pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale şi legislative desfăşurat la 11 aprilie. În Peru votul este obligatoriu, iar autorităţile au exclus amânarea alegerilor.

În săptămânile care au precedat primul tur, cei 18 candidaţi prezidenţiali au organizat adunări cu sute de persoane, ceea ce a provocat critici din partea corpului medical.

Candidaţii plasaţi pe primele două locuri, Pedro Castillo, al stângii radicale, şi Keiko Fujimori, reprezentanta dreptei populiste, se vor confrunta în turul al doilea, la data de 6 iunie.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite