Personalul medical din România, selectat pe bază de voluntariat, alături de medicii din Milano, în lupta împotriva COVID-19

7 aprilie 2020, 12:18

 

Corina Georgescu este medic specialist la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență din Timișoara. S-a oferit să meargă departe de ţară și de familie pentru că vrea să ajute Italia, ţară în care pandemia a lovit crud.

Vrea să afle în Peninsulă şi cum să se pregătească pentru situaţii grave care ar putea apărea şi în România. Corina a lăsat acasă bunici, părinţi, un frate şi un iubit, pe care vrea să îi revadă sănătoşi.

N-a avut timp de pregăndire decât două zile.

Medicii au fost aleși în funcție de experiența lor în terapie intensivă.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord, iar de la Timişoara s-au îmbarcat încă 10 membri ai echipei medicale.

La Otopeni, premierul si câţiva miniștri au venit să îi susţină pe medici şi să le spună cât de mult le apreciază devotamentul.

Medicii şi asistenţii români vor rămâne 14 zile în Peninsulă şi vor lucra alături de cadrele medicale italiene în spitale greu încercate de pandemie.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă