Personalul medical din Franța a ajuns la capătul puterilor. Varianta Omicron va deveni dominantă între Crăciun și Revelion

23 decembrie 2021, 19:34

Cei aproape doi ani de pandemie au adus personalul de la Spitalul public din Colmar, în estul Franței, în pragul epuizării.

Multe cadre medicale sunt în concediu medical, altele au ales să demisioneze din cauza programului istovitor, iar cei care au rămas au preluat din mers sarcinile celorlalți.

Ruxandra Divan, anestezist: Suntem cu adevărat obosiţi, vrem să facem apel către cei care ne ascultă să se vaccineze, să ne ajute, să se ajute pe ei înşişi, să-i ajute pe alţii, să-i ajute pe pacienţii de aici care au comorbidităţi, care au fost vaccinaţi, care au respectat toate regulile. Acum, ei sunt în terapie intensivă după ce au fost infectaţi în altă parte.

Secția de terapie intensivă de la Colmar numără 30 de paturi. Din cauza creșterii contaminărilor, au fost amenajate alte 6 paturi.

La terapie intensivă sunt 24 de cazuri grave de Covid-19. Practic, spitalul se vede în situația de a nu mai putea îngriji și bolnavi care suferă de alte boli grave. Numărul tot mai mare de cazuri îngrijorează.

Elisabeth Gaertner, şef ATI: Profilurile pacienţilor spitalizați cu forme severe de covid sunt în prezent pacienţi tineri şi aproape toţi nu au fost vaccinaţi.

Situația de la spitalul public din Colmar se repetă în multe spitale din Franța.

Cadrele medicale cer condiții mai bune și personal suplimentar.

Autoritățile spun că Franța este la începutul unui val Omicron și că între Crăciun și Revelion această variantă va deveni majoritară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri