Personalul medical așteaptă vaccinul anti COVID 19 ca pe o eliberare

De aproape un an, medicii şi asistenţii luptă în linia întâi împotriva COVID-19. Este un rãzboi nedrept, care a luat multe vieţi. Personalul medical este obosit şi epuizat psihic. Aşteaptă vaccinul ca pe o eliberare şi speră că va fi arma cea mai eficientă în această luptă.

26 Decembrie 2020, 21:11 Știrile TVR |
În așteptarea vaccinului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Medicul Mihaela Lupșe de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este în linia întâi din prima zi în care pacienții infectaţi au început să aibă nevoie de tratament. I-a fost foarte greu, mai ales în primele luni, când nu se ştiau multe despre noul virus.

Pentru toţi medicii şi asistenţii din spitalele COVID din ţară acesta a fost cel mai greu an pe care l-au trăit. Nu au putut lăsa niciodată garda jos, pentru că vieţile pacienţilor au fost în mâinile lor. Zecile de mesaje de mulţumire din partea celor care au trecut cu bine peste boală sunt mărturie a devotamentului lor.

Personalul medical din linia întâi așteaptă vaccinul cu speranţă.

Medicii şi asistentele care au lucrat în zilele de Crăciun au cântat colinde pentru pacienții care luptă cu boala pe patul de spital. Au vrut să le insufle puţin din speranţa lor într-un an mai bun, care să ne găsească pe toţi sănătoşi.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI