Personajul zilei. Crista McAuliffe, primul civil care a zburat vreodată spre spaţiu

Uneori, oamenii devin cunoscuţi la nivel mondial abia după ce sfârşesc tragic. Este şi cazul personajului nostru de azi, primul civil care a zburat vreodată spre spaţiu. Visul oricui, desigur. Ghinionul a fost că s-a aflat la bordul navetei Challenger.

02 Septembrie 2019, 08:47 (actualizat 02 Septembrie 2019, 08:58) |
Personajul zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Personajul zilei de astăzi e Crista McAuliffe. O profesoară de istorie și studii sociale din New Hampshire, Statele Unite. Cu nimic deosebită față de alți profesori americani. Va întrebați atunci de ce e ea personajul zilei. Pentru că în 1985, prins de febra cuceririi spațiului, Guvernul american, condus atunci de Ronald Reagan a hotărât să înceapă un program numit Teacher in space - Profesori în spațiu.

După cum îi spune și numele, trebuia selectat un profesor care să meargă în spațiu și să țină câteva lecții. NASA a făcut un profil. Profesorul trebuia să fie tânăr, cu dosar impecabil și evident să corepundă cerințelor de sănătate fizică și mentală pentru că evident nu oricine putea să facă față unui zbor spațial. Dintre cei peste 11 mii de candidați s-a calificat Crista McAuliffe. Urmă să fie unul dintre cei șapte membri ai echipajului navetei Challenger. La 28 ianuarie 1986 de la baza Cape Canaveral din Florida, Crista, împreună cu echipajul de pe Challenger sunt lansați în spațiu. După 73 de secunde, la o altitudinede 15 mii de metri, naveta explodează și toți cei șapte, evident mor. Crista McAuliffe avea 38 de ani. Numele ei a fost dat mai multor școli și burse americane.

Iată că, din nefericire, ca să intri în istorie, uneori e nevoie să mori.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 13°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 11°C 11°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 14°C 11°C
BRASOV 10°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI