Personajul zilei. Scurtă istorie a lui Stephen Hawking

Personajul zilei este unul special astăzi. Un geniu în permanență la un pas de moarte. S-a luat la trântă cu existența lui Dumnezeu, a împărțit lumea în două și, cu toate astea, a avut probleme, ca noi toți.

08 Ianuarie 2020, 07:54 (actualizat 08 Ianuarie 2020, 08:51) Știrile TVR |
Personajul zilei. Steven Hawking
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Stephen Hawking a avut un destin excepțional. Cu tragicul de rigoare inclus. La 21 de ani a fost diagnosticat cu o boală degenerativă pe care medicii n-au înțeles-o și i-au mai dat doar doi ani de trăit. A mai trăit încă 55, dar paralizat total, inclusiv vocal.

A avut noroc cu un prieten care a inventat un computer care să poată exprima ce gândește doar prin mișcarea globilor oculari. Hawking a continuat astfel să gândească și să-și scrie teoriile cosmologice și cuantice, ba chiar să și facă trei copii și să divorțeze, apoi să se recăsătorească.

Nu avem noi căderea să-i comentăm opera. Dar e simpatică încercarea lui de a demonstra că Dumnezeu nu există.  Cu vreo 400 de ani înainte,  doi colegi de-ai lui s-a străduit să demonstreze științific că Dumnezeu există. Vorbim despre Descartes și Spinoza. E greu de închipuit cum savanți inteligenți, practic genii, nu reușesc să priceapă că Dumnezeu nu poate fi pus în ecuație, nu există formula care să-i demonstreze existența sau inexistența. E ca și cum ai putea găsi masa atomică a iubirii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 0°C
IASI 2°C -2°C
CLUJ 2°C -7°C
CONSTANTA 4°C -1°C
CRAIOVA 7°C 0°C
BRASOV 2°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI