Personajul zilei | Jean-Claude Van Damme împlinește astăzi 59 de ani

18 octombrie 2019, 07:39

Jean-Claude Van Damme este un balerin belgian cunoscut și după porecla de mușchii din Bruxelles. Pe lângă balet a luat și lecții de arte marțiale, mai exact karate, domeniu în care și-a luat centura neagră.

Motricitatea lui deosebită a atras atenția unor producători de la Hollywood care l-au invitat să joace în diverse filme cu bătăi.

Ceea ce tânarul belgian a acceptat și în timp a devenit la fel de cunoscut ca un alt european posesor de muschi hollywoodieni, Arnold Schwarzenegger.

Van Damme vorbea cu un accent mai puțin pregnant decât cel al lui Arnold. În general în rolurile lui bate o mulțime de cetățeni, în special cu piciorul, dată fiind elasticitatea de balerin.

Mai mereu câte o doamnă frumușică se îndragostește de el și, câteodată, și el de ea. Nu mereu pentru că nu șade bine unui macho să prezinte slăbiciuni sentimentale.

Pe scurt, vorbim de un actor simpatic care în filme nu moare niciodată, deși își ia și el bătaie. Lasă în shimb în urmă o mulțime de schilodiți și decedați din cauza pumnilor lui extrem de puternici. Pentru amatorii de gen, e mană cerească.

Astăzi Jean Claude Van Damme împlinește 59 de ani. Să-i spunem și noi La mulți ani!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite