Personajul zilei | Byron, unul dintre cei mai mari poeți ai romantismului european

Învățăm de la personajul zilei că nu e suficient să știi să scrii despre iubire, e nevoie de ceva mai mult. Adică atunci când vorbele sunt mai mari ca faptele, trece și poezia.

22 Ianuarie 2020, 07:32 (actualizat 22 Ianuarie 2020, 17:04) |
Personajul zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Byron avea un picior mai lung și unul mai scurt. Dar nu asta l-a făcut celebru. Ci faptul că a fost unul dintre cei mai mari poeți ai romantismului european. Cu spirit de aventură, nu stătea locului și mergea în căutarea esenței spiritului Antichității pe care ca orice romantic respectabil îl adora. Asta l-a dus în Italia și Grecia.

„Cel mai generos dar pe care-l aduce iubirea sunt aripile sale", declama marele Byron.

Dacă e să fim răutăcioși, putem spune că Byron cam avea nevoie de aripi ca să nu meargă șontâc, fiindcă era șchiop. Dar și stilul în care iubea Byron prezenta un și mai serios handicap.

Pentru că, în ce privește femeile, în general, marele romantic obișnuia să le lase însărcinate, după care le părăsea. Evident, zburând de lângă ele cu aripile pe care i le dădea iubirea.

Când una dintre prietenele amicului său Shelley i-a trimis copilul să se spele cu el pe cap, Byron a avut atâta grijă de propria progenitură încât a lăsat-o să moară de tifos la nici cinci ani, fără să se implice prea tare.

Prin urmare, cu toate aripile lui, în materie de iubire, lordul Byron rămâne un șontorog. Dar ca poet se pare că s-a descurcat binișor.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI