Personajul zilei | Ada Lovelace, primul programator din lume

În cele ce urmează o veţi cunoaşte pe Ada Lovelace, care, deşi a trăit doar 36 de ani, a fost atât de inteligentă încât a creat primul algoritm care să fie procesat de o maşină. Cu alte cuvinte, Ada a fost primul programator din lume, iar în zilele noastre există un limbaj de programare care îi poartă numele.

10 Decembrie 2019, 06:45 (actualizat 10 Decembrie 2019, 07:35) Știrile TVR |
Personajul zilei
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ada Byron este singurul copil recunoscut, deci legitim, al celebrului și prolificului Lord Byron, marele poet romantic cu nume de fotbalist care a lăsat multe doamne însărcinate și apoi și-a abandonat progeniturile dintre care unele au murit prematur.

Și legitima Ada Byron a fost părăsită pe când avea doar o lună. Byron a plecat în Grecia și nu s-a mai întors. Ada nu s-a supărat foarte tare pe el și, desi mama ei o întorsese împotriva lui, a cerut să fie înmormântată lângă șturlubaticul său tată.

Ce a greșit Ada a fost că atunci când s-a măritat a luat numele unui cetățean cu titlu de conte numit Lovelace. Hai să recunoaștem. Să te cheme Byron și să-ți schimbi numele în Lovelace!?

Să nu uităm, Ada nu a fost doar copilul lui Byron ci și un recunoscut matematician care a încercat să alcătuiască un algoritm care să fie procesat de un motor. Motiv pentru care e și supranumită, sigur, cu nuanțele de rigoare, primul programator de computer din lume.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 12°C
IASI 11°C 5°C
CLUJ 17°C 6°C
CONSTANTA 20°C 15°C
CRAIOVA 13°C 7°C
BRASOV 17°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI