Persoanele vulnerabile se pot înscrie de astăzi pe platforma informatică. Sunt peste 150 de mii de locuri disponibile

Se împlinesc două luni de la startul campaniei de vaccinare, iar de astăzi s-au reluat programările pentru imunizarea cu serul de la Pfizer. 156 de mii de români se pot înscrie pentru a primi prima doză de vaccin în următoarele 20 de zile. Atenție, se pot programa doar cei cu boli cronice, persoane cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități. În câteva ore s-a ocupat mare parte din locurile libere de pe platformă.

27 Februarie 2021, 10:04 (actualizat 27 Februarie 2021, 19:51) |
Maraton pentru programarea la vaccinare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Maratonul pentru rezervarea unei doze de ser Pfizer a început la primele ore ale dimineții. Pe platforma națională, au fost activate noi locuri disponibile pentru imunizare în perioada următoare.

Cu o medie de 302 persoane pe minut, aproape 110 mii de români au ocupat tot atâtea locuri pentru vaccinul Pfizer, în doar 6 ore de la deschiderea programărilor. Pe mulți i-au înscris pe platfoma medicii de familie sau rudele, însă programări se pot face și la numărul de call center de la nivelul fiecărui DSP.

Persoanele programate vor putea fi vaccinate în 130 de cabinete noi care se vor fi deschise din 1 martie, în toată ţara. Fiecare are o capacitate de 60 de locuri, aşa că, zilnic se vor putea face aproape 8 mii de doze Pfizer.

Autoritățile vor să vaccineze și mai multe persoane cu dizabilități sau care sunt nedeplasabile. Programările în astfel de situații se fac cu ajutorul direcțiilor de asistenta socială din cadrul primăriilor.

Peste 1 milion de doze cu vaccin de la Pfizer urmează să ajungă în Romania până la sfârșitul lunii martie.

Autoritățile vor ca din aprilie să înceapă și vaccinarea persoanelor din etapa a 3-a pentru ca, în toamnă, România să aibă 10 milioane de oameni imunizați anti COVID.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persoanele vulnerabile se pot înscrie acum pe platforma informatică! Sunt 156.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu Pfizer, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

ACTUALIZARE Peste 18.000 de persoane, programate pe oră, pentru vaccinul Pfizer, în noile cabinete disponibile din 1 martie. Total programari: 109.008, până la ora 14.00, transmite site-ul RO Vaccinare.

Potrivit site-ului RO Vaccinare, persoanele cu boli cronice, cu vârste de peste 65 de ani și cele cu dizabilități se pot programa pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech, începând din această dimineață, prin următoarele modalități:

- platforma de programare (programare.vaccinare-covid.gov.ro);

- medicul de familie sau medicul curant;

- Call Center la numărul unic 021.414.44.25;

- direcțiile de asistență socială.

Sunt deschise programările în vederea vaccinării cu serul AstraZeneca pentru persoanele prevăzute în Etapa a II-a și eligibile pentru acest vaccin.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că sunt 130 de cabinete noi de vaccinare.

„Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând din 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități”, potrivit sursei citate.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 12°C
IASI 21°C 13°C
CLUJ 18°C 8°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 15°C 9°C
BRASOV 20°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI