Persoanele vaccinate anti Covid cu schema completă nu vor mai prezenta un test negativ la intrarea în Anglia, anunță Ambasada României la Londra

Londra
Londra
6 ianuarie 2022, 17:11

Iar persoanele vaccinate anti-COVID nu mai sunt obligate să stea în autoizolare până la sosirea rezultatului testului din ziua a doua.

Începând de duminică, 9 ianuarie 2022, ora 4.00 GMT, pentru testul din ziua a doua persoanele vaccinate şi copiii de peste 5 ani pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR. Un test PCR este necesar dacă testul rapid este pozitiv.

Pentru persoanele nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul UK rămân neschimbate: prezentarea la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie; rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de două teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a doua şi a opta de la sosire); 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Și este în continuare obligatorie – și pentru vaccinați și pentru nevaccinați – completarea, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), formularului de localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk?fbclid=IwAR0Tj-DibT8BQrCTlbPIQQWjv7WNwhtAh0ddVXew6WHbcT8vFD5n_vzSX1w

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă