Persoanele vaccinate anti Covid cu schema completă nu vor mai prezenta un test negativ la intrarea în Anglia, anunță Ambasada României la Londra

Nu mai este nevoie de un test COVID negativ la intrarea în Anglia, începând de vineri, ora 4.00 locală, pentru persoanele vaccinate cu schema completă şi pentru minori, anunță Ambasada României în Marea Britanie.

06 Ianuarie 2022, 17:11 (actualizat 06 Ianuarie 2022, 17:35) Știrile TVR |
Londra

Iar persoanele vaccinate anti-COVID nu mai sunt obligate să stea în autoizolare până la sosirea rezultatului testului din ziua a doua.

Începând de duminică, 9 ianuarie 2022, ora 4.00 GMT, pentru testul din ziua a doua persoanele vaccinate şi copiii de peste 5 ani pot opta pentru varianta unui test rapid antigen în loc de test tip PCR. Un test PCR este necesar dacă testul rapid este pozitiv.

Pentru persoanele nevaccinate, regulile de intrare pe teritoriul UK rămân neschimbate: prezentarea la intrarea pe teritoriul britanic a unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie; rezervarea şi achitarea, anterior sosirii, a pachetului de două teste COVID-19 tip PCR (pentru ziua a doua şi a opta de la sosire); 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

Și este în continuare obligatorie - și pentru vaccinați și pentru nevaccinați – completarea, în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte de sosire), formularului de localizare (Passenger Locator Form), disponibil la: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk?fbclid=IwAR0Tj-DibT8BQrCTlbPIQQWjv7WNwhtAh0ddVXew6WHbcT8vFD5n_vzSX1w

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 21°C
IASI 22°C 21°C
CLUJ 20°C 20°C
CONSTANTA 20°C 20°C
CRAIOVA 21°C 20°C
BRASOV 19°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI