Persoanele cu deficienţe de vedere vor ca şi votul lor să rămână secret şi speră ca la următoarele alegeri să aibă buletine de vot în alfabetul Braille

24 noiembrie 2019, 19:54

Roxana Munteanu are 28 de ani şi nu a văzut niciodată lumina soarelui. Tânăra spune însă că se numără printre norocoşi pentru că merge la vot împreună cu soţul său. Bărbatul o însoţeşte în cabină şi o îndrumă în care chenar să aplice ştampila de vot.

Costel Şoldan este preşedintele asociaţiei de nevăzători din Iaşi. Are 52 de ani şi spune că nu a lipsit niciodată de la alegeri pentru că votul este un drept care trebuie respectat. La alegerile pentru conducerea organizaţiei de nevăzători se foloseşte alfabetul Braille. Pentru a fi sigur că va pune ştampila pe candidatul preferat, Costel Şoldan a solicitat sprijinul echipei TVR Iaşi, iar jurnalista l-a însoţit în cabină pentru a-l ajuta să voteze.

În municipul Iaşi sunt peste 1.500 de persoane cu deficienţe de vedere iar în judeţ peste 3000. Oamenii speră că într-o bună zi autorităţile le vor oferi instrumentele necesare pentru ca şi votul lor să rămână secret, aşa cum prevede legea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite