Persoanele care vor să se angajeze în Armată se pregătesc pentru probele fizice

14 mai 2022, 20:51

Cei care vor să se angajeze în Armată trebuie să treacă printr-o probă fizică, o evaluare psihologică, iar la final, merg în interviu în fața unei comisii. Raluca are 27 de ani și lucrează de șapte ani în bancă, dar acum vrea să devină militar. Se antrenează cu ajutorul unei asociații a militarilor care îi pregătește gratis pe cei care vor să intre în armată.

Cristian e șofer la un restaurant, dar vrea un loc de muncă stabil, așa că acum exersează mersul pe bârnă, săritură la ladă și proba de rezistență, ca să fie sigur că ia proba fizică.

La nivel național, Ministerul Apărării a scos la concurs 1 049 de posturi de soldați și gradați profesioniști, vă puteți înscrie chiar dacă nu ați făcut Armata. Puteți să vă depuneți dosarul până în 17 iunie, iar evaluarea psihologică și proba fizică vor avea loc în perioada 23 mai – 24 iunie.

Salariul de bază al unui nou angajat al ministerului Apărării e de 2 500 de lei pe lună, dar la asta se adaugă sporurile și în total poate ajunge la 4 200 de lei. Separat, primește și norma de hrană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite