Perioadă bună pentru albine. Apicultorii se așteaptă ca anul acesta să avem o miere de mai bună calitate

12 mai 2020, 10:10

Aerul e mai curat de când oamenii și au redus mult ieșirile, activitățile de tot felul și lungile drumuri cu mașinile. Astfel că apicultorii speră să obțină anul acesta cantități mari de miere de bună Calitate. Dacă și vremea ține cu ei.

Mihai Grama, apicultor – Pe lângă toate lucrurile rele care s-au întâmplat, se simte o oarecare revigorare a familiilor de albine. Nu mai umblă atâtea avioane, nu se mai stropesc atâtea nebunii. Trebuie să profităm de această situaţie, deoarece natura trebuie să își revină

2019 a fost un an slab pentru apicultori din cauza vremii capricioase. Nici vânzările de acum nu sunt prea bune. De câștigat au cei care s au mobilizat repede și au scos mierea la vânzare online.

Olimpiu Țârlea, apicultor – Vânzările în perioada pandemiei s-au făcut mai greu, s-au făcut doar online, prin curieri. Sigur este mai dificil, că tot ce ține de vânzări în această perioadă.

Dacă și cum le afectează noul coronavirus pe albine este o preocupare a cercetătorilor. În America au apărut primele studii care arată că și în stupi se aplică o oarecare…. distanțare.

Claudia Pască, asistent la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca: Ele fiind considerate insecte sociale și munca lor fiind organizată, s-a observat că ar exista o oarecare disociere şi la nivelul coloniilor de albine.

În sprijinul apicultorilor vine și ministrul Agriculturii care a promis 150 de milioane de lei, un ajutor pentru următorii 2 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă