Pericolul jihadist. Vladimir Putin avertizează că se întorc luptătorii ISIS

20 decembrie 2017, 11:48

La întâlnirea cu şefii serviciilor de securitate din statele CSI, Vladimir Putin a evidenţiat că actualul context internaţional necesită găsirea de metode mai eficiente pentru a  răspunde provocărilor şi ameninţărilor globale. Moscova se teme că jihadiştii originari din spaţiul ex-sovietic care au luptat în Siria alături de gruparea Stat Islamic se vor întoarce în ţările de baştină, inclusiv în Rusia. De aceea, spunea Vladimir Putin, este necesară o cooperare cât mai strânsă pe linia schimburilor de informaţii.

“Situaţia în lume s-a agravat. Nouă nu ne e indiferent unde se întorc şi se ascund teroriştii. Noi ştim foarte bine unde se ascunde şi se strânge această pleavă”, a declarat Vladimir Putin.

Şeful serviciului de securiate FSB Alexandr Bortnikov estima, zilele trecute, că aproximativ 4.500 de cetăţeni ruşi vor da bătăi de cap autorităţilor după ce aceştia se vor întoarce din Siria şi Irak, acolo unde jihadiştii au pierdut aproape în totalitate teritoriul pe care îl controlau. După ce a lansat campania militară în Siria, Rusia a fost ameninţată de mai multe ori de gruparea Stat Islamic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite