Pericolul încă nu a trecut, îl avertizează medicii pe Donald Trump. Președintele SUA își continuă tratamentul pentru COVID-19 la Casa Albă

6 octombrie 2020, 21:44

Președintele nu e încă în afara oricărui pericol, o recidivă poate apărea oricând și riscul de a-i contamina pe cei din jur e real.

Autoritățile sanitare au stabilit că izolarea trebuie să dureze cel puțin 10 zile.

Trump, testat zilnic de la începutul pandemiei, a fost diagnosticat vinerea trecută.

Dr. Sean Conley, medicul preşedintelui Trump: Nu cunoaştem deocamdată ce încărcătură virală are. Sunt câteva analize de la care aşteptăm rezultatele şi care ne vor spune când e sigur să fie din nou în preajma altor persoane.

Pericolul nu a trecut încă, avertizează medicii. Și totuși, în această înregistrare făcută de un angajat de la Casa Albă, președintele, după ce și-a scos masca afară, intră și stă fără mască în apropierea colaboratorilor săi.

La scurt timp după aceea, a postat un mesaj video în care le spune americanilor să aibă grijă, dar să nu se lase dominați de virus.

Donald Trump, preşedintele SUA: Nu vă lăsăţi dominaţi. Nu vă fie frică. Îl veţi învinge. Avem cele mai bune echipamente medicale, avem cele mai bune medicamente, de ultimă generaţie. Îl veţi învinge!

Trump nu mai are febră de 72 de ore și saturația de oxigen e normală.

Sunt vești bune pentru simpatizanții săi care le-au așteptat cu emoție.

Cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor americane, Trump e dornic să își continue campania, să fie prezent în public.

Dar întoarcerea lui la Casa Albă, încă nevindecat, stârnește îngrijorări că ar putea să apară acolo un adevărat focar.

Deja sunt diagnosticați cu covid unii dintre colaboratori, inclusiv purtătoarea de cuvânt, dar și un reporter și agenți ai Secret Service care i-au stat în preajmă

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite