Pericolul de inundații nu a trecut, rămân în vigoare avertizări de inundații până joi. Situația din satele inundate

Pericolul de inundații nu a trecut, chiar dacă a expirat Codul Roșu. Acum alte județe sunt sub avertizări meteo. Oamenii din Argeș, Olt și Teleorman stau cu frica în sân. Rămân în vigoare până joi două coduri, unul portocaliu și unul galben. Sute de case sunt deja inundate în mai multe județe. Situația cea mai gravă este în localitatea vâlceană Băbeni, unde 141 de oameni au fost evacuați din calea puhoaielor.

11 Iulie 2018, 11:20 (actualizat 11 Iulie 2018, 19:27) |
Prăpăd după inundații
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pompierii prahoveni au intervenit cu motopompe în curțile și în casele oamenilor din Boldeşti Scăeni și comunele Lipăneşti, Târgşorul Vechi și Păuleşti.

La Ploiești au scos apa și dintr-o brutărie. Cea mai gravă situație a fost la Bărcănești.

Râul Bistrița a ieșit din matcă și a pus în pericol zeci de case. De teama, oamenii au făcut noapte albă.  Doamna Ioana a fost cu nepoțica la medicul din oraș ca să îi facă vaccin. Când s-au întors, nu au mai putut ajunge acasă. Acum se uită cu durere la casele inundate. Toată munca de o viața este sub apă.

O femeie și-a dus nepotul la verișori încă de dimineață, de când a început să plouă foarte tare.

Peste 140 de oameni au fost nevoiți să fugă din calea apelor, după ce râul Bistrița a rupt un dig de protecție. S-au adăpostit la rude. Pompierii s-au asigurat că nimeni nu mai este în pericol.

Oamenii acuză autoritățile că nu au făcut nimic pentru a întări digurile și a decolmata cursul de apă.

Avertizările hidrologice au fost prelungite

Hidrologii au actualizat avertizarea prin prelungirea Codului Galben, în intervalul 11.07.2018 ora 09:00 – 12.07.2018 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu – sector aval S.H. Răcari (judeţul Dolj), Olt – sector aval confluenţӑ Olteţ, Olteţ – curs inferior (judeţele Vâlcea şi Olt), Vedea – sector aval S.H. Buzeşti şi afluenţi bazin inferior (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), Neajlov – bazin superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu), Sabar – bazin inferior (judeţele Giurgiu şi Ilfov).

Și Codul Portocaliu a fost prelungit în intervalul 11.07.2018 ora 09:00 – 12.07.2018 ora 06:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Teleorman bazin amonte S.H. Tătărăştii de Sus (judeţele Argeş şi Teleorman), Neajlov – bazin superior şi mijlociu (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI