Pericol pentru turişti şi localnici. Trei izvoare din staţiunea Sângeorz Băi sunt contaminate cu E-Coli

15 ianuarie 2017, 13:21

Unul dintre izvoarele cu apă contaminată e aproape de intrarea în Sangeorz Băi, pe DN 17D. Un afiş îi avertizează pe şoferi asupra pericolului. Însă, localnicii şi turiştii, deopotrivă, opresc să ia apă de acolo.

Celelalte două izvoare infestate cu E-coli sunt în localitate. În cartiere unde, fie nu există reţea de apă, fie aceasta funcţionează defectuos. Testele făcute în laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică din Bistriţa şi repetate într-unul privat au arătat că apa de acolo nu e bună de băut.

Autorităţile cred că toată pânza freatică din zonă e contaminată din cauza dejecţiilor de la animale care s-au depozitat de-a lungul timpului, dar şi din cauza foselor septice. E un pericol pentru localnici, dar mai ales pentru turiştii care vizitează staţiunea.

În mod ironic, mulţi turişti vin în statiunea Sângeorz Băi, pentru apele minerale vindecătoare. Fac cure pentru a-şi trata problemele digestive sau hepato-biliare. Însă, dacă nu vor să plece de acolo cu alte boli, trebuie să evite izvoarele cu apă obişnuită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani