Pericol pe autostrăzile europene, din cauza șoferilor de tir care se uită la filmulețe în timp ce conduc. Polițiștii francezi au declanșat o operațiune pentru combaterea fenomenului

8 martie 2019, 12:24

Pe autostrăzile din Franța se organizează patrule speciale. Au unicul scop de a-i depista pe șoferii de tir care, în loc să stea cu ochii pe drum, se uită pe propriile laptopuri, tablete sau telefoane mobile. Polițiștii au ales locuri strategice de pe margine și urmăresc comportamentul fiecărui șofer care trece cu tirul.

Un șofer tocmai a fost prins cu laptopul deschis pe bordul camionului. Agenții pornesc în urmărire, îl trag pe dreapta și, câteva minute mai târziu, devine dincolo de orice îndoială: omul de la volan urmărea un filmuleț, în timp ce rula cu 90  de km pe oră. Următorul popas a fost la cea mai apropiată secție de poliție. Amenda e de 750 de euro, iar calculatorul – sau, după caz, tableta ori telefonul – sunt reținute și înapoiate abia după ce șoferul ajunge la destinație și trimite o cerere de restituire..

Mulți șoferi declară că nu înțeleg de ce sunt pedepsiți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite