Pericol de noi restricții în mai multe județe din cauza infectărilor cu coronavirus. Alba, Vâlcea, Sibiu, Neamț, județe cu o incidență tot mai mare

11 octombrie 2020, 21:31

Harta județelor în care COVID-19 lovește cu forță este tot mai roșie.

În județul Alba, de exemplu, incidența infectărilor a trecut de 2 la mie. Sunt mai multe focare active. Unul dintre cele mai mari, la un centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la Galda de Jos. Peste 100 de beneficiari din cei 179 internați sunt infectați. La fel și 29 de angajați.

Și Vâlcea are tot mai multe cazuri. Pragul de 1,5 a fost depășit încă de la începutul lui octombrie, atunci când au și fost aplicate o serie de restricții în mai multe localități din județ.

În prezent, sunt restricții în 25 de localități.

Sibienii și turiștii care s-au aflat în zonă au primit mesaje de avertizare prin serviciul Ro-alert, prin care li s-au reamintit măsurile de protecție. Incidența infectărilor în județ a ajuns la 1,56 la mie.

Și în județul Neamț, numărul cazurilor în creștere impune noi măsuri. Una dintre localitățile vizate este comuna Tașca, unde oamenii sunt obligați să poarte mască și pe stradă.

Primarul comunei este izolat la domiciliu , cu suspiciunea că ar fi putut contracta virusul. Este nemulțumit însă de faptul că s-a ajuns la măsuri restrictive în comune.

Măsuri suplimentare s-au luat și în comuna Războieni, unde există un focar de coronavirus într-un centru de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică. Au fost închise restaurantele cu servire la interior, iar școala din localitate a trecut în scenariul roșu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite