Pericol de inundații în șase comune din județul Vrancea. Râul Râmna, blocat de o alunecare de teren

Pericol de inundații în șase comune din județul Vrancea! Cursul râului Râmna a fost blocat de o alunecare de teren, la Gura Caliței unde s-a format o mare acumulare de apă.

03 August 2022, 19:44 (actualizat 03 August 2022, 20:35) Știrile TVR |
Pericol de inundații în șase comune din județul Vrancea

Utilaje şi angajaţi de la Apele Române intervin pentru a debloca albia râului, dar apa din amonte s-ar putea revărsa oricând.

Un mal al Raului Râmna s-a surpat din cauza ploilor din ultimele zile, iar alunecarea de teren a blocat cursul apei. În zona satului Groapa Tufei din comuna Gura Caliței s-a format un mare lac pentru că apa nu mai are unde să se scurgă.

Alunecarea de teren a apărut încă de acum o lună, iar în ultimele zile s-a accentuat. Utilaje de la Apele Române lucrează deja pentru a elibera albia râului. Chiar și așa există riscul producerii unei viituri. Populația din 6 comune aflate in aval a fost avertizată de pericol.

”Reprezintă un pericol pentru Drumul Județean, că trece pe marginea drumului județean și apa se infiltrează. S-ar putea să apară alte alunecări de teren”, avertizează Ionel Arsene, viceprimar Gura Caliței.

Avertizarea de viitură este valabilă și mâine.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI