Performanță pentru Portul Constanța: Anul trecut a înregistrat un trafic mai mare cu 12%

Performanță istorică pentru Portul Constanța, care a devenit anul trecut cel mai important din Europa. Principala poartă maritimă a României a înregistrat un trafic mai mare cu 12%. Cele mai mari cantități ajunse în port au fost de cereale - românești și ucrainene - care au fost trimise mai departe peste hotare.

30 Ianuarie 2023, 22:48 (actualizat 30 Ianuarie 2023, 22:52) Știrile TVR |

Peste 75 de milioane de tone de mărfuri au fost înregistrate în portul Constanța și transportate către destinații din toată lumea, pe mare sau pe Dunăre.

Din cele peste 75 de milioane de mărfuri, cea mai mare pondere au avut-o cerealele, 24 de milioane de tone. La această cifră au contribuit grânele românești, dar și cele ucrainene.

În comparație cu 2021, anul trecut, traficul de mărfuri înregistrat în Portul Constanța a crescut cu 12 procente. De departe cea mai mare creștere au avut-o transporturile din Ucraina, țară pentru care portul a avut un rol esențial în continuarea exporturilor de cereale.

Sunt însă mărfuri la care s-au înregistrat scăderi cantitative pentru export, cum ar fi minereurile și deșeurile neferoase, celuloză și deșeurile din hârtie, legumele, fructele și animalele vii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 16°C
IASI 12°C 13°C
CLUJ 12°C 8°C
CONSTANTA 15°C 13°C
CRAIOVA 17°C 14°C
BRASOV 13°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI