Performanța cere efort și mulți bani. O campioană națională la patinaj, nevoită să renunțe din cauza costurilor

6 aprilie 2019, 18:26

Ea este Diana Cimpoca. Are 15 ani și a devenit de curând campioana României la patinaj artistic la categoria ei de vârstă. Însă lipsa banilor ar putea să o oblige să renunțe la pasiunea ei.

Costurile lunare pentru orice patinator de performanță se ridică la 10.000 de lei. În plus, are nevoie de patine noi, o coregrafie și costume. La aceastea se adaugă deplasările externe. În total: alte câteva mii de euro. Părinții ei nu-și mai pot permite aceste costuri. Singurul venit al familiei este un salariu mediu, câștigat de tată.

Diana este antrenată de doi ani de Zsolt Kerekes, fostul campion național al Ungariei. El știe cel mai bine că fără bani nu se poate face performanță.

Diana a pus patinele în picioare când avea doar cinci ani.

S-a ridicat de fiecare dată și a devenit tot mai bună. A obținut primul premiu la 10 ani.

De atunci, a rămas mereu printre cei mai buni și a devenit campioană mondială la patinaj pe role. Diana muncește foarte mult.

Și nu neglijează nici școala. La aproape toate materiile are note de 9 și 10. Dar fiecare zi a ei începe la 5 dimineața. Pentru antrenament merge până în Otopeni, la un patinoar privat. În București nu există locuri potrivite de antrenament.

Dar niciun obstacol nu o împiedică să viseze.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Agenția care ia la puricat companiile statului a devenit operațională