Perfecţi pentru noaptea de Halloween. Bostanii de Bărăgan, pregătiţi să se transforme în “lămpile lui Jack”

26 octombrie 2018, 12:38

Lampa lui Jack, cum mai este numit bostanul luminat, vine anul acesta din Bărăgan. Aşa că a fost forfotă mare în depozitul cooperativei din Pogoanele. O comandă de ultimă oră i-a mobilizat pe angajaţi. Şi-au împărţit sarcinile şi-au trecut la treabă. Mai întâi, fetele au curăţat cât au putut de bine coaja lubeniţelor. Suprafaţa trebuia pregătită pentru lipirea sticker-elor. Feţele zâmbitoare pot acum bucura copiii care abia aşteaptă să-şi colinde cunoscuţii.

Lângă femeile care dădeau zor cu munca, Anida a sculptat cu răbdare chipul lui Jack într-un bostan dolofan. Şi nu a dus lipsă de idei.

Atmosfera e întreţinută de doamnele mai „coapte”, bucuroase că efortul lor va face mai frumoasă sărbătoarea venită tocmai din America. Odată trecută noaptea strigoilor, bostanul se transformă în plăcintă.

Afacerea cu bostani de Halloween a apărut ca o continuare a celei cu pepeni. Partenerii cooperativei din Bărăgan au preferat lubeniţele din Pogoanele, celor importate pe bani mai mulţi din Grecia sau Spania.

Dacă un bostan sculptat poate ajunge şi la 50 de lei bucata, unul decorat cu sticker costă în hipermarket doar 7 lei. Pentru cei care nu au spaţiu pentru bostani există tărtăcuţele, sculpate şi vopsite în diverse forme şi culori .

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al irlandezilor