Pereţi scorojiţi, tavane cu igrasie, tencuială căzută. Condiții pentru bolnavii de TBC la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

13 iunie 2017, 15:05

Secţia II Paşcanu are 75 de paturi şi funcţionează într-o clădire de la mijlocul secolului al XIX-lea. Și fără investiții, trecerea anilor și-a lăsat amprenta. În ciuda stării deplorabile, acum trei ani aici a fost şi mutat Dispensarul TBC.

Secţia are saloane în care se află și câte opt paturi, deşi în cazul pacienţilor cu tuberculoză se impune izolarea în camere speciale de două paturi.

Cadrele medicale spun că au cerut ajutor, fără niciun folos. Preşedintele Consiliului Județean susţine că fosta conducere nu i-a permis accesul în unitate pentru a vedea ce probleme sunt.

Probleme sunt și la ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie, care, deşi reabilitat, nu poate fi folosit. Transformatorul care alimentează clădirea a fost subdimensionat şi nu face faţă consumului după dotarea cu aparatură de specilitate. Nici podelele nu au fost realizate din materiale care pot fi dezinfectate cu uşurinţă, aşa cum era în proiect.

Contactat în reptate rânduri de reporterii TVR Iaşi pentru un punct de vedere, fostul manager Dumitru Filipeanu nu a răspuns solicitărilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite