Percheziţii domiciliare după ce polițiștii au prins în flagrant doi suspecţi de înşelăciune prin metoda ”Accidentul”

Poliția
Poliția
16 februarie 2023, 08:47

„La data de 12 februarie 2023, poliţiştii au prins în flagrant delict doi bărbaţi, în judeţul Vrancea, la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din judeţul Buzău, după ce, în prealabil, fusese indusă în eroare cu privire la faptul că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenţia medicală trebuia să achite 50.000 de lei”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

De asemenea, cu sprijinul poliţiştilor din Constanţa au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, fiind depistat un al treilea suspect, precum şi bunuri cu valoare probatorie şi obiecte vestimentare purtate la comiterea faptelor.

„Cu privire la aceştia s-a stabilit faptul că sunt bănuiţi de comiterea a două alte infracţiuni de înşelăciune, în Bucureşti, la data de 1 februarie 2023, de unde ar fi fost sustraşi aproximativ 30.000 de lei şi în judeţul Constanţa, la data de 11 februarie 2023, de unde ar fi fost sustraşi 11.000 de lei, prin acelaşi mod de operare. De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că bărbaţii ar fi fost sprijiniţi de alte două persoane încarcerate într-un penitenciar”, precizează DGPMB.

Conform aceleiaşi surse, pe 14 februarie, după extinderea cercetărilor privind activitatea infracţională a grupului, poliţiştii Secţiei 14, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Capitalei şi al IPJ Constanţa, au pus în aplicare încă trei mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, fiind depistată şi o femeie suspectă în dosar.

Persoanele depistate au fost conduse la audieri, trei dintre ele fiind reţinute pentru 24 de ore şi ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate într-un dosar deschis pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă