Percheziţii DNA la sediile PSD Arad și DRDP Timișoara. Mai muți parlamentari PSD, vizați de anchetă

9 decembrie 2019, 09:30

Ancheta a început în urmă cu 9 luni. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne ar fi aflat că la Nadlac se plăteau șpăgi între 50 și 100 de euro astfel încât unele tiruri să nu fie cântărite şi să plătească taxe mai mici. Afacerea s-ar fi derulat cu girul parlamentarilor PSD, susțin anchetatorii.

Dupa audieri, toţi parlamentarii au părăsit sediul DNA Timişoara. Ei nu pot fi reţinuţi sau percheziţionati fără acordul Parlamentului.

ACTUALIZARE La sediul DNA din Timișoara a ajuns Cristian Horgea, membru PSD și șeful punctului de control al DRDP din vama Nădlac II, soțul fostului prefect de Arad, Florentina Horgea.

ACTUALIZARE Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a fost preluat, luni, de procurorii DNA, care au plecat cu acesta din sediul partidului, pentru a fi dus la audieri la Timișoara. Întrebat de jurnaliști cu privire la situația sa, deputatul nu a dorit să facă nicio declarație.

ACTUALIZARE Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat, luni, efectuarea a cinci percheziţii, în judeţele Timiş şi Arad, la sediile unor instituţii publice şi la un partid politic, într-un dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2016 – 2019.

ACTUALIZARE Trei parlamentari sunt vizaţi de perchezițiile făcute de procurorii DNA Timișoara la sediul PSD Arad, respectiv Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă – deputat PSD de Caraş Severin, au declarat surse din anchetă.

Anchetatorii au descins la sediul PSD Arad, la locuințele a trei parlamentari din Arad și la șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara, Cristian Ispravnic dar și la  locuințele altor suspecți. Sunt acuzații de dare și luare de mită și trafic de influență. Practic dosarul are legătură cu șpăgi care se dădeau la DRDP pentru măsluirea greutății camioanelor de marfă care treceau în Ungaria.

Ancheta a început în urmă cu 9 luni când ofițerii au aflat că pentru a trece cu vederea peste greutatea reala a camioanelor se dădeau șpăgi între 50 și 100 de euro, șpăgi care ajungeau la angajații DRDP Timișoara.

Anchetatorii presupun că mai mulți anchetatori interveneau pentru ca anumite camioane să nu fie cântărite iar banii ar fi fost folosiți în interesul PSD ARAD.

Mai mulți politicieni ar urma să ajungă la sediul DNA Timișoara. primul care a fost adus  deputatul PSD Arad Florin-Dan Tripa. Întrebat de jurnaliști de ce a fost adus la audieri, deputatul a spus că nu știe nimic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite