Percheziții Timișoara: 11 suspecți, în arestul Poliției București, după acțiunea coordonată de un procuror de la Parchetul European

Suspecți anchetă EPPO Timișoara
Suspecți anchetă EPPO Timișoara
29 iunie 2022, 10:28

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului European (EPPO), au desfășurat o operațiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în fraudarea de fonduri europene și naționale și spălare de bani.

Conform informațiilor de ultimă oră, astăzi la prânz 11 suspecți ajung în arest, la București. Polițiștii au 12 persoane reținute, dintre care 4 funcționari publici.

Tot astăzi, după ora 16, suspecții vor fi înfâțișați la Tribunalul București, cu propunerea de arestare preventivă.

În cadrul acestei acțiuni, au fost efectuate 160 de percheziții domiciliare în România și Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din România, inclusiv la locuințele unor funcționari publici și sediile unor instituții publice

De asemenea, aproximativ 30 de persoane au fost conduse la audieri.

Ancheta vizează un grup infracțional organizat, care, din 2017, ar fi înființat, în mod fictiv, peste 150 de firme, în numele cărora ar fi obținut, în mod fraudulos, finanțare europeană și națională.

Proiectele respective ar fi constat, în principal, în achiziții de utilaje/bunuri pentru desfășurarea activităților curente ale societăților, achiziții care trebuiau dovedite cu documente justificative, emise de furnizori.

Până în prezent, în cauză a fost estimat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite