VIDEO Părinți care își obligau copiii să cerșească sau să întrețină raporturi sexuale contracost, anchetați de DIICOT

Bani confiscați
Bani confiscați
19 mai 2022, 12:21

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care a comis până în luna mai a anului 2022, infracțiuni de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.

În perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-ar fi transportat zilnic, cu autoturismele pe care le dețineau, din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din municipiul București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor).

Victimele erau obligate să muncească în mod forțat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteorologice). Acestea trebuiau să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să curețe parbrize contra unei sume modice de bani.

De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut.

Acestea ar fi fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.

În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat ar fi obținut, în mod constant, diverse sume de bani.

De asemenea, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre victimele minore, cu vârste între 11 și 13 ani, ar fi fost obligate să întrețină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 – mai 2022.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite