Percheziții în București la persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciul este de peste 5,5 milioane de lei

Percheziții poliție
Percheziții poliție
20 ianuarie 2022, 09:23

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, activităţile se desfăşoară într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti şi ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza OUG nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizaţii cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună, prejudiciind bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

La sediul IGPR vor fi conduse 48 de persoane, în vederea efectuării activităţilor de urmărire penală şi dispunerii de măsuri corespunzătoare.

Acţiunea este efectuată de poliţişti din IGPR, Poliţia Capitalei, IPJ Ilfov, IPJ Călăraşi, IPJ Neamţ, IPJ Prahova şi IPJ Vrancea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă