Percheziții la sindicatul de la metrou. Liderul Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar

14 iulie 2021, 18:41

ACTUALIZARE Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar. El  a fost audiat mai bine de cinci ore într-un dosar privind fapte de corupţie din perioada 2018 – 2021. Potrivit unui comunicat al DNA, Ion Rădoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru „folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și șantaj (două fapte).”

ACTUALIZARE Preşedintele Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, a părăsit, miercuri seară, sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost audiat mai bine de cinci ore într-un dosar privind fapte de corupţie din perioada 2018 – 2021.

Potrivit Agerpres, la ieşire, el a fost flancat de un cordon de jandarmi şi de mai mulţi susţinători până la maşina care îl aştepta în faţa instituţiei.

Procurorii și jandarmii au luat cu asalt sediul sindicatului de la metrou li vila liderului Ion Rădoi de la Sinaia.

Anchetatorii au descins și la primăriile Sectoarelor 3 și 5 din București.

În martie, sindicaliștii de la metrou, conduși de Ion Rădoi, au blocat transportul subteran în urma unui conflict cu Ministerul Transporturilor, care voia sa demoleze chioșcurile ilegale de la metrou.

În aprilie, chioșcurile amplasate ilegal la metrou au fost demolate, mai puțin cele de pe raza sectoarelor 3 și 5.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite