Percheziții la sediul companiei NIS Petrol, controlată de grupul rusesc Gazprom Neft. Acuzațiile sunt foarte grave: divulgarea unor secrete de serviciu

3 octombrie 2022, 14:22

Mai mulți angajați ai NIS Petrol au fost aduși cu mascații la audieri la DIICOT Timișoara.

Ramona Bolla, procuror purtător de cuvânt DIICOT: „Procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Timișoara efectuează 9 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București și Timișoara, parte dintre acestea desfășurându-se în sediul și punctele de lucru ale unei companii multinaționale”

Percheziții au fost și la sediul central al Nis Petrol din București. Procurorii DIICOT au căutat probe pentru a-și susține acuzațiile de transfer neautorizat de date informatice și divulgare de informații secret de serviciu.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente şi computere.

Angajații companiei Nis Petrol sunt suspectați că ar fi divulgat date geologice și de producție privind operațiuni din domeniul petrolier, inclusiv informații cu caracter clasificat.

Compania românească NIS Petrol este deținută de o firmă din Serbia, care la rândul este deținută de gigantul rus Gazprom Neft.

În urmă cu 10 ani, un fost subofițer MAPN a fost condamnat la 12 și jumătate de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spionaj și transmitere de informații clasificate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă