Percheziții la Primăria Capitalei într-un dosar care vizează autorizarea unor construcții. Opt suspecți au fost reținuți

16 decembrie 2020, 10:26

În cursul dimineții, polițiștii sectorului 1 au descins în locuințele familiei Sotir, dar și în cele ale unor funcționari ai Direcției generale de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei generale.

Polițiștii suspectează că funcționarii vizați ar fi „închis ochii” atunci când au fost construite mai multe clădiri în cartierul Chitila. Mai mult, spun surse judiciare, în cursul perchezițiilor, unii dintre suspecți le-ar fi arătat anchetatorilor false documente de autorizare și recepție a locuințelor.

Polițiștii au mai constatat abilitatea celor care de ani buni construiesc clădiri fără a întâmpina probleme cu reprezentanții autorităților.

Ofițerii serviciului de investigații criminale au ridicat documente și de la primăria generală din birourile funcționarilor suspectați în dosar. Surse judicare susțin că documentele ridicate vor fi coroborate cu cele pe care le-au prezentat cei suspectați de construire ilegală. Primarul Capitalei a declarat că îi susține de anchetatori.

La audieri au fost conduse 19 de persoane, angajați ai direcției de urbanism, dar și dintre cei care ar fi construit clădiri ilegal, susțin oamenii legii.

––––––––––––––––––––––

ACTUALIZARE 14.34: Primăria Municipiului București confirmă faptul că miercuri, 16 decembrie 2020, au avut loc percheziții ale Poliției Române în sediul Primăriei, la Direcța Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

Perchezițiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzații oficiale împotriva unor angajați ai Primăriei Municipiului București cu privire la diverse autorizații de construire în Capitală, acordate în anii trecuți.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

––––––––––––––––––––––––

Potrivit Poliției Capitalei, miercuri dimineața polițiștii fac 11 percheziții în București și județul Ilfov și pun în aplicare mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane.

Activitățile au loc „într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri”.

Audierile în acest caz se vor desfășura la sediul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1.

Conform unor surse, perchezițiile vizează Direcția Generală de urbanism și amenajarea teritoriului și Serviciul de autorizări din Primăria Generală a Capitalei.

sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă