Percheziții informatice și audieri în dosarul Teldrum. Compania este pusă sub acuzare pentru fraude cu fonduri europene

22 august 2017, 10:07

După percheziții, directorul Tel Drum a venit la DNA. El a negat informațiile potrivit cărora compania ar fi deținută prin acțiuni la purtător de liderul PSD Liviu Dragnea.

Precizări au venit și de la Liviu Dragnea.

ORA 11:00 Petre Pitiș a ajuns la DNA, unde asistă la percheziția informatică. „Nu am nicio relație personală cu Liviu Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era președinte la Consiliul Județean. Nu a semnat dumnealui contractele din partea Consiliului Județean pe care le-am câștigat la licitație – erau semnate de un vicepreședine al Consiliului Județean„, a declarat directorul Teldrum.

Petre Pitiș a afirmat că deține pachetul majoritar al acțiunilor la Teldrum, alături de alți cinci acționari minoritari.

Întrebat de jurnaliști dacă liderul PSD Liviu Dragnea se numără printre acționarii Teldrum ori dacă are vreo legătură cu această companie, Petre Pitiș a răspuns: „Dețin peste 50% din companie. Mai sunt cinci acționari minoritari. (nr. Liviu Dragnea) nu se numără și nici nu s-a numărat din 2007, de când conduc firma”.

Petru Pitiș a făcut aceste precizări după ce în presă s-a speculat în ultima perioadă că liderul PSD Liviu Dragnea ar fi de fapt proprietarul acțiunilor la purtător la Teldrum.

ORA 10:00 Sunt percheziții informatice și audieri în dosarul Teldrum. Administratorul companiei Petre Pitș este așteptat la DNA pentru această percheziție informatică, a transmis corespondentul TVR Alex Costache.

Teldrum și administratori ai companiei au fost puși, săptămâna trecută, sub acuzare pentru fraudă cu fonduri europene. Prejudiciul se ridică la aproape 1 milion de euro.

„Șefii Teldrum, puși sub acuzare. Petre Pitiş și Florea Neda, urmăriți penal de DNA”

Teldrum este considerată de presă – și potrivit unei note secrete atribuită unui serviciu secret – apropiată lui Liviu Dragnea. Potrivit jurnaliștilor de la RISE Proiejct, liderul PSD ar fi deținut această companie prin acțiuni la purtător, însă Liviu Dragnea a negat constant acest lucru.

Este al doilea dosar care privește apropiați ai liderului PSD Liviu Dragnea, după ce, în urmă cu două săptămâni, Parchetul General a deschis un dosar privind, printre alte firme, ferma de porci din Salcia, Teleorman, care a aparținut fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite