Percheziții în București și trei județe la angajați RAR care înmatriculau mașini neconforme

11 septembrie 2019, 12:09

În principal estre vizat un polițist de la IPJ Mureș care lucrează încă la Ordine Publică. Surse judiciare din anchetă spun că pentru a-și rotunji veniturile, polițistul posta la mica publicitate anunțul: „Ajut la RAR”. Sub acest anunț era trecut și numărul său de telefon.

Erau mulți doritori care voiau să scape de tot ce însemna acest lung proces de autorizare a mașinii și apelau la acesta. Polițistul cerea 100 de euro de la cei care voiau să își înscrie mașinile.

Urma apoi un întreg proces la care asista acest polițist. Îi ajuta să treacă testele pe cei care aveau mașinile neconforme, cu probleme. Însă și acolo trebuiau date anumite sume de bani care erau ascunse în diverse lăcașe din mașină.

A fost foarte greu de dovedit aceste fapte, asa că au fost folosiți polițiști sub acoperire care au utilizat bani marcați.

____________

47 de percheziții au loc în județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de acte de la RAR București, în trei dosare care vizează fapte de corupție. Mai mulți polițiști, reprezentanți RAR și intermediari sunt bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice, peste rând sau falsificând acte.

Potrivit DGA, ofițeri de poliție judiciară din 22 de servicii județene fac, în total, 47 de percheziții în județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din București, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unități de parchet, având ca obiect fapte de corupție săvârșite de funcționari publici cu și fără calitate specială și persoane civile, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităților infracționale.

Astfel, la Sibiu, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, fac 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători MAI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite