Percheziții în Bistrița și Maramureș: Anchetatorii au găsit zeci de arme letale și peste 1.000 de cartușe deținute ilegal. Șapte suspecți, reținuți

31 iulie 2020, 11:32

Polițiștii au descoperit un adevărat arsenal, în urma unor percheziții în județele Bistrița-Năsăud. Au fost confiscate 22 de arme letale și peste 1.000 de cartușe deținute ilegal, șapte persoane fiind reținute.

Șase perchezițiile au fost făcute de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud, joi, la persoane bănuite infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor, la regimul vamal și al materiilor explozive.

Oamenii legii au confiscat 22 de arme, șapte dintre ele aflate în circuitul ilegal, iar celelalte, deținute legal, dar folosite în activități ilegale.

Au mai fost ridicate aproximativ 1.000 de cartușe pentru arme militare, de vânătoare și de tir sportiv, un kilogram de pulbere de vânătoare din categoria materiilor explozive și 800 de capse de inițiere.

De asemenea, polițiștii au ridicat și sute de componente de armă (196 de paturi pentru armă, 60 de ulucuri pentru armă), o instalație artizanală de fabricat alcool, 4 telefoane mobile, 25 de trofee, carne de vânat, precum și 9.000 de euro.

„În fapt, persoanele implicate ar fi achiziționat arme și muniție din afara țării, pe care le-ar fi introdus ilegal pe teritoriul României. Ulterior, le-ar fi folosit la acțiuni de braconaj. Totodată, una dintre persoane este bănuită că ar efectuat fără drept operațiuni de reparare, reglare și înlocuire a unor piese pentru arme letale cu destinația vânătoare, într-un atelier improvizat, la locuința sa fiind descoperite și ridicate mai multe componente de armă”, arată, vineri, IGPR, într-un comunicat de presă.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 65 de ani, au fost duse la audieri, iar ulterior a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentați, vineri, instanței, pentru măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale al inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă