Percheziții DNA la Poliția Română. Sunt vizate achiziţiile de căşti de protecţie şi bastoane cu electroşocuri

4 aprilie 2023, 19:27

La primele ore, procurorii DNA au descins la Direcția Logistică din cadrul IGPR. Anchetatorii au solicitat documente legate de un contract semnat cu câteva zile înainte de încheierea stării de alertă, în 2020 și care viza achiziții de căști de protecție și bastoane telescopice, prin atribuire directă. Produsele cumpărate din China s-au dovedit a fi aproape de neutilizat, spun polițiștii.

COSMIN ANDREICA, președinte Sindicatul Polițiștilor Europol: Mai mult ca sigur o garanție ar fi trebuit să aibă, dar dacă ele nu au fost utilizate nici nu s-a pus problema de a fi utilizată garanția, nu știu pe ce perioadă a existat. De service nici nu mai vorbesc pentru că produsele sunt atât de slabe încât nu se poate justifica existența unor servicii de service.

MIHAI ZLAT, vicepreședinte SNPPC: De vreo lună s-a trecut la centralizarea lor pentru a vedea care mai sunt funcționale și din informațiile pe care le am vor fi retrase din depozitele IPJ-urilor dar ele oricum nu mai sunt folosite în prezent.

Poliția Română a comunicat doar că sprijină acțiunile de verificare derulate de procurorii DNA.

Pe contractul vizat de procurori apare numele lui Liviu Vasilescu, cel care conducea Poliția Română în 2020 și care acum ocupă funcția de director al Direcției Generale Anticorupție. TVR a cerut un punct de vedere și iată răspunsul DGA:

Chestorul șef de poliție Liviu Vasilescu, directorul general al Direcției Generale Anticorupție, se află într-o misiune externă aprobată în urmă cu o lună.

Surse judiciare susțin că e vizată achiziția a 4.000 de căști și 4.000 de bastoane cu electroșocuri cu o valoare totală de 509.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă