Percheziții DNA la instituții publice din județele Neamţ, Botoşani şi Iaşi

7 iunie 2017, 13:08

Anchetatorii au percheziţionat 4 sedii de instituţii publice şi 8 firme bănuite că au decontat de la stat sume mari de bani din rambursarea de TVA.

În dosar sunt vizaţi şi angajaţi ai Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi ai Administraţiei pentru Contribuabili Mijlocii din acelaşi judeţ, precum şi patroni de societăţi care ar fi dat bani inspectorilor de la Fisc.

Mai multe persoane au fost duse la audieri la sediul DNA Suceava.

ACTUALIZARE Telejurnal 13.00 Sunt percheziții în mai multe județe din zona Moldovei. DNA caută probe într-un dosar ce vizează infracţiuni de corupţie comise de mai multi functionari publici.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au percheziționat patru sedii de instituţii publice şi opt sedii de firme din judeţele Neamţ, Botoşani şi Iaşi.

Anchetatorii au făcut verificări la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Judeţene, dar şi la Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii din Iaşi.

Surse din cadrul anchetei spun că ar fi vorba despre infracţiuni de luare şi dare de mită. Sunt vizaţi angajaţi ai celor două instituţii, dar şi proprietari de societăţi care ar fi ar fi mituit anumiți functionari.

Mai multe persoane vor fi duse la audieri la sediul DNA Suceava. La această oră, anchetatorii se află încă în sediul Administraţiei pentru Contribuabili Mijlocii, a transmis Roxana Bratec de la TVR Iași, pentru Telejurnalul orei 13:00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite