Percheziții de amploare în Iași: Români păcăliți cu locuri de muncă în Marea Britanie și duși la muncă forțată

28 aprilie 2022, 14:10

Zece persoane sunt cercetate în dosar, dintre care patru au fost arestate deja în Marea Britanie pentru trafic de persoane.

Anchetatorii au descins la 13 adrese din localități aflate în vecinătatea orașului Târgu Frumos și la 13 locuințe din Marea Britanie. Procurorii DIICOT Iaşi susțin că începând din 2018, o rețea bine pusă la punct a racolat și transportat în Marea Britanie români cărora li se promiteau locuri de muncă bine plătite. Acolo, le erau luate documentele de identitate, erau cazați în condiții insalubre și forțați să lucreze în spălătorii auto până la 16 ore pe zi, 7 zile din 7, fără plată. În schimb salariile virate pe carduri erau încasate de membrii grupului infracțional organizat.

Banii însuşiți erau trimiși în țară și investiți în mașini de lux, vile și în proiecte imobiliare. În urma perchezițiilor din România au fost găsite bijuterii, mașini și echivalentul a 250.000 de euro în diferite valute. Șase ieșeni au fost reținuţi. Magistrații vor stabili dacă vor fi arestați preventiv pentru 30 de zile. Pedeapsa pentru trafic de persoane și spălare de bani este de până la 12 ani de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite