Percheziții de amploare în București, Craiova și Dolj. Acțiunea vizează o grupare care se ocupa cu fraude informatice și cu trafic de migranți pe ruta România – Mexic – SUA

25 iulie 2019, 11:47

ACTUALIZARE Cinci suspecți au fost reținuți în urma audierilor.

ACTUALIZARE În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate şi indisponibilizate un pistol cu glonţ calibru 9 mm, şase autoturisme de lux, sumele de 21.520 lei, 5.075 dolari, 16.550 euro, 8.450 lire sterline, cinci ceasuri de lux, 51 telefoane mobile, 26 carduri bancare, aparatură skimming îngropată în pământ, înscrisuri doveditoare ale unor transferuri bancare, informează DIICOT, într-un comunicat.

__________________________________

Gruparea se ocupă cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), precum şi cu trafic de migranţi pe ruta România – Mexic – SUA.

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, Florin Tudor, căruia i se spune „Rechinul”. Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului.

Membrii grupării instalau însă sisteme de tip ‘skimming’ pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a sustrage sume de bani din bancomate.

În cursul anului 2018, a intervenit o divergenţă între „Rechin” şi un membru al grupării, care avea rolul de a supraveghea derularea în condiţii de siguranţă a activităţilor infracţionale. Acesta din urmă a fost înjunghiat şi apoi împuşcat pe raza oraşului mexican Cancun.

La anchetă participă și un agent FBI.

„Rechinul” este în Mexic și încă nu a fost prins.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Șapte persoane reținute pentru trafic de droguri, în Gorj

Se anunță noi acțiuni importante împotriva traficului de droguri

DIICOT a reținut, după un flagrant, trei traficanţi de canabis