Pepiniera Parcului Dendrologic din Simeria va fi desființată, deoarece terenul a fost retrocedat foştilor proprietari

Pepiniera Parcului Dendrologic din Simeria va fi desfiinţată după aproape 70 de ani de funcţionare. Terenul de aproape 3 hectare a fost retrocedat foştilor proprietari, în baza unei sentinţe judecătoreşti. Conducerea pepinierei a pus la vânzare toţi puieţii.

16 Noiembrie 2019, 14:28 (actualizat 16 Noiembrie 2019, 17:02) |
Pepinieră desființată după 70 de ani de funcționare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 30 de mii de puieți de plante și arbuști ornamentali sunt în pepiniera parcului dendrologic. Din 1957, specialiștii din Simeria au aclimatizat zeci de specii, care au ajuns apoi în parcurile și grădinile din toată țara.

Terenul pe care se afla pepiniera, dar și întregul Parc Dendrologic Simeria, au aparținut unei familii nobiliare maghiare, iar prima atestare documentară este din 1848. Moștenitorii au obținut în instanță doar pepiniera. Parcul Dendrologic este monument al naturii și rezervație naturală și a rămas în posesia statului român.

Terenul trebuie eliberat pentru noii proprietari până în primăvara anului viitor, așa că toți puieții au fost puși la vânzare cu prețuri mai mici.

Pepiniera va continua să producă puieți de arbuști și plante ornamentale pe un alt teren, a anunțat conducerea Parcului Dendrologic Simeria.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN GRĂDINĂRIT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 11°C
IASI 14°C 13°C
CLUJ 12°C 10°C
CONSTANTA 12°C 10°C
CRAIOVA 11°C 7°C
BRASOV 12°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI