Pentru medicamente la ușă puteți suna la 0727.03.03.03. Proiect al unor medici de familie din Capitală

Implicarea şi grija pentru cei vulnerabili sunt molipsitoare şi schimbă vieţi. O arată proiectul unor medici de familie din Capitală care vor să-şi ţină pacienţii feriţi de temutul coronavirus. Suferinzii și cei singuri pot primi chiar acasă medicamentele, fără să rişte contaminarea. Voluntarii iniţiativei "Cumpărături la Uşa Ta" îi ajută pe doctori, care acum au dreptul să dea reţetele online.

27 Aprilie 2020, 20:20 (actualizat 27 Aprilie 2020, 20:27) Știrile TVR |
Medicamente la ușa ta
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Voluntarii iniţiativei Cumpărături la Uşa Ta, care ajung rapid cu motocicleta în orice colţ al Capitalei, le duc medicamente vârstnicilor care nu au pe nimeni aproape. Tinerii s-au alăturat celor 40 de medici de familie de la centrul de diagnostic şi tratament al Academiei Române de pe strada Washington, care şi-au dorit să-şi ţină pacienţii în siguranţă printr-un proiect-pilot. Orice doctor poate apela la reţeta lor.

Medicul îi poate trimite pe email reţeta pacientului, în varianta electronică. La rândul său, omul o poate redirecţiona către farmacia preferată. Dacă nu are email, medicul poate trimite reţeta electronică direct la farmacia pe care o alege bolnavul.

Cei care ar risca prea mult să meargă la farmacie pot cere ajutor la numărul 0727.03.03.03. Medicul de familie Adriana Mihalaş a conceput şi o procedură de sprijin.

I s-au alăturat zeci de voluntari dornici să ajute, chiar şi de la distanţă. Nevoia e uriaşă. Numai în Bucureşti sunt 26.000 de pensionari singuri.

În Capitală, voluntarii plătesc medicamentele la farmacie şi îşi recuperează apoi banii de la pacienţi.

Pacienţii mai săraci primesc nu doar medicamente, ci şi un pachet gratuit cu alimente. Şi multă dragoste.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI