Pentru că nu aveau cazare la Alba Iulia, un grup de copii și profesorul lor, sosiți pentru manifestările de 1 Decembrie, s-au adăpostit în Catedrala Reîntregirii. Unui elev i s-a făcut rău

2 decembrie 2018, 11:22

Cei 22 de copii de la școala din Dăneasa, județul Olt, au plecat de acasă vineri seară, însoțiți de un profesor. Au sosit la Alba Iulia sâmbătă dimineață. Noaptea au dormit în tren, iar peste zi, înainte să meargă la paradă, au vizitat cetatea. Apoi au mâncat și s-au mai încălzit într-un centru comercial. Iar spre seară, s-au adăpostit în catedrala din oraș, pentru că nu au avut unde să meargă în altă parte. Unui copil i s-a făcut rău, iar profesorul a cerut ajutor la 112.

Așa au ajuns la Colegiul Horea, Cloșca și Crișan, unde au primit o masă caldă și au dormit. Trenul cu care se întorceau acasă pleca abia duminică dimineață. Biletele erau cumpărate din timp. În gara din Petroșani, copiii au primit apă și sandvișuri de la un bărbat care a aflat de peripeția lor în presă.

Profesorul însoțitor spune că excursia a fost organizată și că avea aprobare de la conducerea școlii. Inițial el a susținut că elevii ar fi urmat să înnopteze la Seminarul Teologic și că în catedrală ar fi rămas doar până la închidere, la ora 23.00. Apoi s-a răzgândit.

La școala din Dăneasa se face acum anchetă pentru a se stabili de ce copiii au plecat în excursie fără să aibă cazarea asigurată.

Copiii au ajuns cu bine acasă. Deocamdată, părinții lor nu au făcut reclamații.

__________________________

22 de copii însoţiţi de un profesor din judeţul Olt au venit încă de vineri să participe la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională organizate la Alba Iulia. Pentru că nu aveau cazare asigurată, au înnoptat în catedrală, unde, din cauza epuizării, unui băiat i s-a făcut rău, transmite Agerpres. Mai multe ambulanțe au fost trimise pentru a evalua starea de sănătate a tuturor elevilor. Băiețelul căruia i s-a făcut rău a fost internat în spital. Copiii au vârste între 11 şi 14 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, locotenent Alina Marescu Dumitrescu, un apel la 112 a anunţat, sâmbătă seara, că un băiat se simte rău în interiorul Catedralei Reîntregirii.

Echipajul de prim ajutor a găsit un grup de 22 de copii, însoțiți de un profesor. Ei erau în Alba Iulia încă de vineri şi nu aveau cazare.

La catedrală au fost trimise mai multe ambulanţe. Toţi copiii au fost evaluați. 

Cu excepţia băiatului, care a rămas la spital pentru investigaţii, ceilalți elevi şi profesorul au fost cazaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. Aici fusese amenajat „un spital de linia întâi” tocmai pentru manifestările de 1 Decembrie.

Membrilor grupului li s-a oferit mâncare caldă, a menţionat locotenent Alina Marescu Dumitrescu.

Urmează să se stabilească de ce grupul de copii nu avea cazarea asigurată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite