„Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”. Marș de protest din Piaţa Victoriei la Ministerul de Interne

27 iulie 2019, 18:05

Protestatarii au pus pe caldarâm pancarte negre, pe care au scris: „România este ucisă”, „Sângele lor e pe mâinile voastre”, „Corupţia ucide”.

Oamenii au scandat „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, „Criminalii”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”.

Cu toții au ținut un moment de reculegere.

Sute de lumânări au fost aprinse în fața Ministerului de Interne.

Şi la Iaşi oamenii au adus lumânări şi o coroană de flori cu mesajul „Alexandra şi Mihaela, iertaţi-ne!”.

Mai multe organizații civice au anunțat protestul de la București sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.

Protestul a fost anunţat pe reţelele de socializare de Rezistenţa, Geeks for Democracy, Corupţia Ucide şi Iniţiativa România.

Anunţul postat de cele patru organizaţii civice: „Azi ieşim pentru Alexandra. Copilul ucis la Caracal din cauza statului român. Azi ieşim împotriva indiferenţei celor de la putere. A incompetenţei lor, a lipsei de empatie. Azi ieşim să le spunem că ne-am săturat de ei. Că nu îi mai suportăm. Că îi urâm pentru că ne omoară zi de zi. Şi, cel mai grav, ne omoară copii. Ei ne omoară pe noi! Prin indiferentă, prin neprofesionalismul, prin nepăsarea lor. Prin TICĂLOŞIA lor! Azi ieşim pentru Alexandra! Şi pentru toate victimele nepăsării statului. Pentru sângele pe care îl au pe mâini”.

Organizațiile i-au îndemnat pe participanți să vină cu câte o floare și o candelă.

„Pentru Alexandra. Pentru sufletul ei şi al celorlalţi copii ucişi de un stat indiferent la suferinţă, preocupat doar propria îmbuibare”, se arată în finalul mesajului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite