Pentagon: Dispozitivul militar rus s-a consolidat și mai mult în ultimele două zile. Surse CNN: „Sunt tot mai pregătiți pentru o invazie”

Pregătiri pentru atac
Pregătiri pentru atac
14 februarie 2022, 20:45

„Sunt tot mai pregătiți”, a subliniat sursa citată. Informațiile cele mai recente întăresc convingerea că este posibil un atac inclusiv asupra capitalei Ucrainei, Kiev, care va fi declanșat fără niciun avertisment, a adăugat oficialul.

În acest moment, se află peste 130 de mii de militari ruși la granița Ucrainei, potrivit altor două surse.

Statele Unite nu caracterizează încă aceste noi evoluții drept „pregătiri finale”, pentru că Vladimir Putin încă are timp să oprească orice acțiune militară, a menționat oficialul din administrație.

Președintele Vladimir Putin „continuă să adauge pe lista opțiunilor” capabilități militare ale forțelor ruse terestre, navale și aeriene, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de CNN.

Putin a combinat forțe de infanterie cu mijloace defensive și ofensive aeriene și antirachetă.

În Marea Neagră a mai adus cel puțin 6 nave care au un singur scop: „să aducă trupe pe uscat”, a spus Kirby. „Are putere navală semnificativă în Marea Neagră”, a subliniat Kirby.

Potrivit Pentagonului, Putin s-a asigurat prin logistica și capabilitățile adiționale că trupele au ceea ce le trebuie pentru a sta în teren perioade lungi de timp.

Și ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a estimat luni seara că „toate elementele” sunt reunite pentru o ofensivă militară „puternică” a Rusiei în Ucraina, relatează agenția France Presse, preluată de Agerpres.

„Există toate elementele pentru a fi declanşată o ofensivă puternică din partea forţelor ruse în Ucraina? Da, este adevărat, este posibil, aceasta este posibil rapid”, a declarat el pentru canalul France 5. „Asta ne sare în ochi”, a adăugat foarte direct ministrul francez. „A luat preşedintele Putin decizii privind o operaţiune sau nu? După părerea mea, nimic nu o indică în prezent”, a spus şeful diplomaţiei franceze. „Este şi cald şi rece pentru a spune dacă există încă o soluţie diplomatică, asta e sigur”, a adăugat el, în timp ce preşedintele Putin se pregăteşte să-l primească marţi pe cancelarul german Olaf Scholz.

Miniștrii Apărării din NATO se întâlnesc miercuri și joi la Bruxelles.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a confirmat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va merge la sediul NATO de la Bruxelles, apoi în Polonia şi Lituania.

În Polonia, Lloyd Austin se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda şi va vizita baza aeriană Powidz, unde sunt găzduite trupe americane.

Ulterior, el va merge în Lituania, pentru a se întâlni cu oficiali lituanieni, estonieni şi letoni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite